Call Me Maybe
Cyclops owners



Diaries Owner Linkies Stuff

Hello ppls xx) Welcume to my blog.


Bigfoots!

Put your CBOX codes here!


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: SitiSyuhadah
Re-Edited By: Your Name
Others: ? ? ?


Bersama orang asli di Kg Landap ♥


Assalamualaikum semua...
Hi korang. Korang tengah buat apa? Mesti tengah online kann. Tahuu dahh xP Hahaaaa. Cuti sekolah dah lama mula kan. Hah, harini nak stowwy sikit cuti ni kita pergi manaa. Nak tahu tak? Cuti ni kita pergi Sg Siput. Buad apa? Hah, kita jadi sukarelawan untuk memberi bantuan kepada anak anak orang asli. Kan dah nak dekad sekolah. So, tolong lah belikan barang barang bantuan sekolah untok dorang semua. Sumpah ini paling best sangat sangat. Meh, nak stowwy pasal perjalanan hidup kita dekad sana.
Hari pertama ♥ Pukul 10:00 malam kitorang gerak dari Bandar Tasek Selatan kea Sg siput. Awww, lama gilaa ahh nak sampai Sg Siput time tuhh. Tapi, yang paling menyakitkan hati kitaa nih dorang kata gerak pukul 8:00 malam. Tengok tengok gerak pukul 10:00 malam. Huh, apakah? Rupa rupanya kena tunggu Cikgu Mat dari mana enta? Gr, lambat sungguh. Sementara tunggu Cikgu Mat sampai BTS kitorang kena tolong angkat barang barang masak/periuk/sudu/pinggan/mangkuk semua lahh. Hesh, banyak gilaa. Lepas tuhh, abang/kakak kolej dari Kajang dengan mana entah dah sampai dengan Cikgu Mat. Huh, tetiba ajee dorang sampai hati aku berdebar sangad sangad. Maybe ada orang handsome dekad situu kodd? Hahaaa *gurau* Lepas tuhh tepat pukul 10:00 malam kitorang gerak. Wahhhh, pertama kali naik bas malam malam. Lagi best again. Duduk pulak tempat duduk depan Abang Al dengan Abang Hafiz. Hewhew, gatal sungguh. Ingatkan dalam perjalanan tuh boleh lah aku tidur. Rupanya idokkk laaa. Hesh hesh. Dah lah mengantuk. Setelah hampir 4/5 jam macam tuh lahh baru sampai dekad Sg Siput. Ouhh, lama gilaaa dohh. Tapi, kan kalau nak masuk dekad dalam bas takboleh nak masuk. Sebab jalan dia tersangat lah sempit. Muat untuk kereta ajeee. Ahhh, so sad again :'/ Kitorang shuhada/iqa/hikmah/asyiqin kumpulan yang pertama sampai dekad Kg Landap. Hewhew, best nyaaa. Sejuk gilaaa time tuhh, yelaaa kan dah pagi. Ouhhhhh! Lepas tuh dah sampai kitorang kena panjat bukit pulak. Ouhhh, takda lahh tinggi sangat. Hahaaa :) Tapi kan macam manalah orang asli ni boleh tahan kesejukkan macam tuh sekaly? Ish ish, tak patut! Nthen, bila dah letak bag semua aku dengan Shuhada lepak dekad court. Tempat orang main sepak takraw tuh. Takkan taktahuu? Hayooo --' Kitorang duduk situ sampai kitorang mengantuk. Tapi, aku boleh apa lagi dah mengantuk. Hahaa, kira bintang punya pasal. Aku dapad tidur 2Jamm ajeee. Huh, tak pernah pernah aku tidur secukup yang macam tuhh. Omaigeddddd! Shuhada dia lagi terbaikkkk. Tidur 30Minit ajeee. So, kesiannnnn :'/ Bersambung...............
Hari kedua ♥ Setalah 2Jam aku tidur dah punn pagi. Suasana pagi di Kg Landap memang sangad menyegarkan. Comferm, pergi sana macam taknakkk balik. Hahaaa. Rasanya aku nih teringin nak jadi orang asli kodd? Hahaa :') Kalau nak mandi awal punn memang sejuk lahh jawab nyaaa kann. Menggigil gigil aku pagi tuhh. Gr! :) Pagi tuhh kitorang breakfast Bihun goreng pedas. Ouhh, memang tak pernah pernah aku makan bihun goreng pedas. *Pertama kali* Dah habes breakfast semua kitorang lepak lepak dekad rumah buluh tuh. Best nyaa time tuhh. Bila dah tengahari kitorang baru mandi. Ouchhh, lambat kann? Heee, tapi kan. Dah tengahari punn air sungai maseh sejuk x_x Sejukk mehhhh. Tapi, kitorang nak mandi punn kena berjaga jaga takut cikgu Mat nampak kitorang mandi. Dengar nyaaa, kitorang takboleh mandi selagi kerja taksiap. Hewhew ^^ Kitorang mandi kejap ajeee. Sebab kena tolong masak pulak. Hohoooo. Rindu nak masak lagi :' / Tapi kannnnn, kari mamak tuh pedas. Kenapa perlu buad pedas? Hah! --' Kenapa? Okayy, malam punn sudah tiba. Dan malam tuh adalah malam yang ditunggu tunggu oleh semua. Nak tahu apa rancangan malam tuhh? Hah! Malam tuh ada rewang kodd. *betul kea aku ejaaa?* Heeee, dah lah mengatuk gilaaa baby comel. Tapi, takpaaa ahh --' Malam tuh takut gilaaa ahhh. Dorang menari pusing pusing. Ouhhh, seramm nihhhhh! --' Ada sorang pakcik nih kann. Dia dah jadi macam orang mabuk. Terus aku lari dekad makcik Sally. Takut sangad koddd. Makcik Sally cakap selagi dorang tak penat dorang takkan berhenti menari. Ouh, pelik pelik. Nak suroh dorang berhenti tapi takut ahh --' Dari pukol 8:30 sampai pukul 11:00malam lama gilaa dorang menari no-stop. Huh, penat penat. Tak pening kea asyik pusing ajeee? Aneh aneh ajeee. Bersambung...............
Hari ketiga ♥ Dah masuk hari ketiga dahh. Ouhhh, cepat nyaaaaaaa :'/ Hm, hari sedih. Yelaaaa, sebab haritu adalah hari terakhir dekad situuu. Hm, agak agaknya bila dapad pergi lagi ehh? Hm, hope 2bulan lagi dapad pergi lahh --' Pagi nih aku mandi awal sikit. Yelaaa kan dah nak balek keyel. Wuuu, rindu keyel. Rindu abang/kakak kolej semua :'/ Tapi, hakikatnyaa memang kena berpisahkannn. Pagi tuh kitorang breakfast cekodok ajeee. Ouhhh, kenapa takbagi makan chicken chop? Ehhh? Dah habes mandi kitorang siap siap nthen lepak dekad surau orang asheli. Ouhh, best :') Time tuh abang abang semua pergi mandi sungai kecuali Abang Eydil. Hewhew, kitorang sembang sambil makan kerepek pisang. Cikgu Lina bagi. Sedap kodddd *nakk?* Beli sendiri. Hahaaa xD Jam dah punn pukol 12:30 hari. Kitorang balik. Hm, sedih nyaa. Bila entah dapad jumpa dorang lagi? :'/ Again, kitorang kumpulan yang pertama sampai dekad tempat nak tunggu bas tuh. Hohoo, seram kodd tunggu dekad situu lima orang. Dah lah adaa anjeng. Seram nihhhhh. Okay, semua dah sampai nthen tunggu bas nak datang ajeeee. Lamaa ohhhh. Pukul 2:30 baru bas sampai. So, maknanya kitorang gerak dari situ pukol 3:00. Lamakan kitorang duduk dekat situu? Hewhew :') Bila dah naik bas aku duduk dengan Kak Era. Huh, kesian dia. Pakwaaa naik kereta dia naik bas pulakk. Tempat duduk aku dengan abang Botak dekad ajee. Heeee xD Lama gilaa nak sampai keyel. 7Jam koddd. Baru sampai keyel. Hm, dah takdapad nak jumpa abang abang kolej lagi dahhh :'/ So sad again.
Hm :'/
Hah! Korang dah tahu kan perjalanan hidup kita dekad sana? Apa macam? Best takkk? Hewhew. Tapi yang paling sedih takdapad nak lepak dengan Abang Al , Abang Sabah a.k.a Abang Sabri , Abang botak yang handsome tuhh *hewhew* Serious, seronok gilaaaa time tuhh. Hope again dapad jumpa dorang semua lagi :'/ Btw, korang okay lahh kitaa nak pergi makan ni. Later kitaa stowwy lagi k. Imissyouuuuuu ♥ #MissMoment with abang/kakak kolej time balik keyel. Semua sporting ♥